Ομιλος Royal Bank: Καλύτερη προσφορά για την ABN Amro

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2007 09:42

ΚΑΛΥΤΕΡΗ προσφορά από τα 71,1 δισ. ευρώ (98,1 δισ. δολ.) έκανε η Royal Bank of Scotland Group Plc για την εξαγορά της ABN Amro Holding NV, με την αύξηση των μετρητών, επιδιώκοντας να ξεπεράσει την Barclays Plc στη μεγαλύτερη εξαγορά στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως.

Η Royal Bank, που κάνει την προσφορά της με την Banco Santander SA της Ισπανίας και την Fortis του Βελγίου, προσέφερε 38,40 ευρώ ανά μετοχή για τη μεγαλύτερη δανείστρια της Ολλανδίας και αύξησε τα μετρητά της στο 93% από το 79%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των τραπεζών. Η προσφορά των 34,49 ευρώ ανά μετοχή, σε μετοχές της Barclays, είναι 11% χαμηλότερη.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Royal Bank, Fred Goodwin, προχωρά με την προσφορά παρά την απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου στις 13 Ιουλίου, που ανέφερε ότι η εξαγορά δεν περιλαμβάνει το σκέλος LaSalle της ABN Amro στο Σικάγο. Οι τρεις τράπεζες σχεδιάζουν να χωρίσουν τις δραστηριότητες της ABN Amro που εκτείνονται σε 53 χώρες από την Βραζιλία έως την Ινδία. Η Barclays, η οποία υποσχέθηκε να διατηρήσει ολόκληρη την ολλανδική τράπεζα ενδέχεται να συνεργαστεί με άλλη τράπεζα ή να πουλήσει περισσότερα περιουσιακά στοιχεία της ABN Amro για να κερδίσει.

Οι μετοχές της ABN Amro σημείωσαν άνοδο 1,5%, φθάνοντας στα 35,85 ευρώ η μία στις 13 Ιουλίου, υπερβαίνοντας την προσφορά της Barclays. Οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 33% από τις αρχές Μαρτίου, όταν άρχισε η φημολογία για την εξαγορά της. Οι μετοχές της Royal Bank σημείωσαν απώλειες 7% και της Barclays ελάχιστα κινήθηκαν την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα