Ποινική δίωξη σε τέσσερις γαλακτοβιομηχανίες για δημιουργία καρτέλ ζητεί ο εισαγγελέας

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2007 10:27

ΠΟΙΝΙΚΗ δίωξη στις τέσσερις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας, τη Vivartia (ΔΕΛΤΑ), τη ΦΑΓΕ, τη ΜΕΒΓΑΛ και την ΑΓΝΟ, ζητεί να ασκηθεί ο εισαγγελέας Εφετών, με την κατηγορία της σύμπραξης στη δημιουργία καρτέλ.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού- η οποία εξετάζει την ύπαρξη καρτέλ στην αγορά του γάλακτος- και θεωρείται ως προπομπός για τα υψηλά πρόστιμα που αναμένεται να επιβάλει η Επιτροπή στις 17 εμπλεκόμενες επιχειρήσεις (9 γαλακτοβιομηχανίες, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων και επτά αλυσίδες σούπερ μάρκετ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη για εκβίαση κατ΄ εξακολούθηση, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων των εταιρειών VΙVΑRΤΙΑ ΑΒΕΕ, ΑΓΝΟ Βιομηχανία Γάλακτος Α.Ε., ΦΑΓΕ Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος Α.Ε. και Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος- ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, παραγωγοί γάλακτος, καθώς και εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων από διάφορα μέρη της Ελλάδας, επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο των καταθέσεων που είχαν δώσει στα μέλη τής Επιτροπής Ανταγωνισμού που διενεργούσαν ανάλογη έρευνα για την ύπαρξη καρτέλ στην αγορά γάλακτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα