ΕΦΕΤ: Κατάσχεση ακατάλληλων τροφίμων

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2007 10:38

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι τακτικοί έλεγχοι που διενεργεί ο ΕΦΕΤ, με σκοπό την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε στις 11.07.2007 έλεγχο στην εγκατάσταση παραγωγής προϊόντων με βάση το γάλα (γιαούρτη) και αναπληρωμάτων γαλακτοκομικών, του κ. Γκασιώνα Δημητρίου του Γεωργίου, 19ο χλμ Θεσσαλονίκης - Σερρών.

Κατά τον έλεγχο κατασχέθηκαν 10.229 κιλά προϊόντων σε λευκοσιδηρά και πλαστικά δοχεία, με την επωνυμία «Πυτολίνο».

Συγκεκριμένα, οι ποσότητες που κατασχέθηκαν αφορούν:

* 331 πλαστικά δοχεία, των 18kg έκαστο, που περιείχαν προϊόν με φυτικά λιπαρά «Έδεσμα Πυτολίνο».

* 284 λευκοσιδηρά δοχεία, των 14.5 kg έκαστο, που περιείχαν προϊόν με φυτικά λιπαρά «Πυτολίνο».

* 3 λευκοσιδηρά δοχεία, των 7 kg έκαστο, τα οποία περιείχαν προϊόν με φυτικά λιπαρά «Πυτολίνο».

* 11 λευκοσιδηρά δοχεία, βάρους 12kg έκαστο, τα οποία περιείχαν τρίμμα προϊόντος με φυτικά λιπαρά, «Πυτολίνο».

Σημειώνεται ότι ενώ τα προϊόντα στα λευκοσιδηρά δοχεία δηλώθηκαν ως «προϊόντα με φυτικά λιπαρά» και επωνυμία «Πυτολίνο», επί των περιεκτών υπήρχε επισήμανση «τυρί φέτα», «λευκό τυρί», ή δεν έφεραν καμία ένδειξη.

Επίσης, η άδεια λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης είχε ανακληθεί από τις 16-02-2007, με σχετικό έγγραφο της ΝΑ Θεσσαλονίκης.

Με βάση τα παραπάνω, αιτιολογικό της κατάσχεσης ήταν η παραγωγή τροφίμων από μη νομίμως λειτουργούσα επιχείρηση, με βάσιμες ενδείξεις ακαταλληλότητας, και για το λόγο αυτό, τα τρόφιμα χαρακτηρίστηκαν ως μη ασφαλή, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία, όσον αφορά στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα