Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007 07:42

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση, μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών χθες, σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζετο ότι η αύξηση των ζήτησης των διϋλιστηρίων ενδέχεται να περιορίσουν τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.

Αυριανή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, μάλλον θα δείξει ότι τα αποθέματα μειώθηκαν για δεύτερη εβδομάδα καθώς τα διϋλιστήρια αύξησαν τους δείκτες λειτουργίας τους στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων για να καλύψουν την καλοκαιρινή ζήτηση βενζίνης, σύμφωνα με 15 οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Οι διαχειριστές hedge funds και άλλοι κερδοσκόποι, αύξησαν την εβδομάδα που πέρασε τα στοιχήματά τους στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου, στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 13 ετών.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 74,16 δολ. το βαρέλι, 1 σεντ υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 10:16 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα. Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 22 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 74,15 δολ. το βαρέλι χθες, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 11 Αυγούστου του 2006. νωρίτερα, άγγιξαν τα 74,50 δολ., παρά το γεγονός ότι το μπρεντ και η βενζίνη υποχώρησαν 4,4%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Οκτώβριο.

Το μπρεντ για παράδοση Σεπτεμβρίου παρέμεινε αμετάβλητο στα 76,29 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

Τα συμβόλαια του Αυγούστου, που έληξαν χθες, υποχώρησαν 0,3%, φθάνοντας στα 77,35 δολ. το βαρέλι, μετά την αναρρίχησή τους στα 78,40 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας από τις 9 Αυγούστου του 2006, φθάνοντας κοντά στα επίπεδα ρεκόρ των 78,64 δολ. το βαρέλι που είχαν αναρριχηθεί στις 7 Αυγούστου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα