Γ. Αλογοσκούφης: Σε καλό δρόμο η εκτέλεση του Προϋπολογισμού

Για τρία νέα ν/σ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπ. Οικονομίας
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 14:25
UPD:14:37

Η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση, η ανεργία για το μήνα Απρίλιο μειώθηκε στο 8,4%, βρίσκεται δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Ο υπουργός Οικονομίας παρείχε εκτενή ενημέρωση στον πρωθυπουργό για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης μέσα στους επόμενους μήνες, με αιχμή τα τρία βασικότερα -όπως τα χαρακτήρισε-νομοσχέδια.

Συγκεκριμένα, για το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το οποίο, όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης- βρίσκεται στη φάση κατάθεσης και θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, για το Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013, το οποίο αφορά τη διαχείριση των πόρων καθώς και για το νομοσχέδιο του Εθνικού Ταμείου Εθνικής Συνοχής (Ταμείο Φτώχειας), το οποίο αφορά την ενίσχυση των πολιτών που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε εξάλλου ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εργάζεται για την καλή εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, η οποία βρίσκεται σε καλό δρόμο, παρά τις δυσκολίες.

Ερωτηθείς, τέλος, για το χρόνο κατάθεσης του προϋπολογισμού του νέου έτους, ο υπουργός απάντησε πως «εργαζόμαστε παράλληλα για την προετοιμασία του προσχεδίου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα