Η W.S. ξέχασε για λίγο τα προβλήματα

Εντυπωσιακή ενίσχυση στη μετοχή της IBM
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007 00:01

ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ των ενθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου κινήθηκε χθες η Wall Street, καθώς τα κέρδη της IBM και της Juniper Networks έστρεψαν ξανά το ενδιαφέρον των επενδυτών στην αισιοδοξία για την κερδοφορία της εταιρικής Αμερικής, ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα στην αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού ρίσκου.

Η μετοχή της ΙΒΜ ενισχύθηκε 4,2%, μετά τα εντυπωσιακά τριμηνιαία κέρδη, και της Juniter Networks 12%.

Ωστόσο, οι μετοχές έχασαν μέρος της λάμψης τους, μετά τα πρακτικά της Φέντεραλ Ριζέρβ από την τελευταία συνεδρίαση του Ιουνίου και τις δηλώσεις του Μπεν Μπερνάνκι, του διοικητή της Φέντεραλ Ριζέρβ, ο οποίος υπογράμμισε ενώπιον της Γερουσίας ότι οι απώλειες που συνδέονται με ενυπόθηκα δάνεια υψηλού ρίσκου θα μπορούσαν να φθάσουν ακόμη και τα 100 δισ. δολάρια.

Στην Ευρώπη, τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα έδωσαν χθες ώθηση στα χρηματιστήρια, τα οποία τις προηγούμενες ημέρες βρίσκονταν σε αρνητικό έδαφος.

Μάλιστα οι περισσότεροι δείκτες έκλεισαν με άνοδο υψηλότερη του 1%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε στις 1.617,76 μονάδες αυξημένος κατά 0,9%. Τα κέρδη του δείκτη περιορίστηκαν τις απογευματινές ώρες, από τη στιγμή που ο διοικητής της Φέντεραλ Ριζέρβ, Μπεν Μπερνάνκι, μίλησε για κλιμάκωση της κρίσης στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκου χρέους υψηλού ρίσκου.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,2%, ενώ αντίστοιχη άνοδο παρουσίασε και ο Χetra DAX στη Φρανκφούρτη με κέρδη 1,2% και ο δείκτης FTSE 100 με 1,1%.

Στις εταιρείες με τα υψηλότερα κέρδη περιλαμβάνεται η SAP, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 6,3%, καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Στους μεγάλους κερδισμένους και ο βρετανικός όμιλος κινητής τηλεφωνίας Vodafone. Η δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις προσέφεραν στήριγμα, με τις μετοχές του τραπεζικού τομέα να βρίσκονται στο επίκεντρο, μετά την είδηση ότι η Barclays μπορεί να τροποποιήσει την προσφορά της ύψους 65 δισ. ευρώ για την εξαγορά της ABN Amro και πιθανώς να περιλαμβάνει και ρευστό.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 0,56%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα