Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και των εταιρειών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής μετά την ανακοίνωση της LG Electronics Inc. για καλύτερα από ότι αναμενόταν κέρδη, σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών των μετάλλων.

Οι μετοχές της LG, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Ασίας, σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα έξι ετών. Οι μετοχές της BHP Billiton, της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο σημείωναν κέρδη μετά την άνοδο των τιμών του χαλκού στα υψηλότερα επίπεδα σε ένα μήνα.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,6% φθάνοντας στις 159,61 μονάδες στις 11:44 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα διευρύνοντας τη χθεσινή άνοδο του 0,6%. Οκτώ από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινήθηκαν ανοδικά. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε άνοδο 1,5%. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 κέρδιζε 0,4%. Οι μετοχές της JFE Holdings Inc. οδήγησαν τις μετοχές των μεταλλουργιών υψηλότερα καθώς εικάζετο ότι θα ανακοινώσουν υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο. Οι μετοχές της Honda Motor Co. κινήθηκαν ανοδικά μετά τις εκθέσεις για τα κέρδη στις ΗΠΑ που περιόρισαν την ανησυχία ότι η συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών επηρεάζει τη ζήτηση στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Ράλι έκαναν χθες οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας των ΗΠΑ, μετά τα κέρδη της International Business Machines Corp., (ΙΒΜ), ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index σε επίπεδα ρεκόρ και τον Dow Jones Industrial Average (DJIA) πάνω από τις 14.000 μονάδες για πρώτη φορά.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες τα συμβόλαια του χαλκού στη Ν. Υόρκη σε ποσοστό 2,8%. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού, του νικελίου και του ψευδαργύρου, αναρριχήθηκε 2,1%. Και οι δύο δείκτες σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 11 Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα