Διαβεβαίωση για αυτόνομη πορεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007 09:30

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχίσει και στα επόμενα χρόνια την αυτόνομη και επιτυχή πορεία του διατηρώντας το χαρακτήρα ενός πιστωτικού οργανισμού που απευθύνεται στους μικροαποταμιευτές έδωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης απορρίπτοντας διαρρήδην το σενάριο της αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Γιάννη Δραγασάκη σχετικά με τη συμμετοχή του δημοσίου και τον κοινωνικό ρόλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι η σταδιακή αποκρατικοποίηση του ΤΤ έχει ενισχύσει την μετοχική ισχύ και την κεφαλαιακή επάρκεια του πιστωτικού οργανισμού επιτρέποντάς του μάλιστα να επιτελέσει καλύτερα το ρόλο του.

Ο υπουργός Οικονομίας ξεκαθάρισε ότι το ΤΤ θα διατηρήσει την «κουλτούρα της εξυπηρέτησης του μικροεπενδυτή» η οποία ενισχύεται από το γεγονός ότι με τις ενέργειες των τελευταίων ετών επανατοποθετήθηκε στην τραπεζική αγορά με ανταγωνιστικούς όρους «προς όφελος των εργαζομένων του, των πελατών του και των μετόχων του».

«Το 2004 το ΤΤ δεν υπήρχε στην αγορά της λιανικής τραπεζικής. Σήμερα όμως κατέχει το 6% της αγοράς λιανικής τραπεζικής, έχει βελτιώσει τη θέση και τα μεγέθη του και έχει συμβάλει στον ανταγωνισμό του τραπεζικού συστήματος» ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης και διέψευσε τις φήμες περί «ενδεχομένου εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή» υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση απέρριψε εξ αρχής αυτό το σενάριο.

Από την πλευρά του ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα πρέπει να διατηρήσει τον κοινωνικό σκοπό του έχοντας σε προτεραιότητα τους εργαζομένους και τις μικρές επιχειρήσεις. «Είναι εντελώς αναγκαίο να παίξει το ΤΤ έναν οικονομικά βιώσιμο αλλά όχι τυφλά κερδοσκοπικό ρόλο» προσέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΝ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα