Οι Δανοί είναι πλουσιότεροι από ό,τι πριν την πανδημία

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 15:43
UPD:15:48
via REUTERS/RITZAU SCANPIX DENMARK

Οι Δανοί είναι πλουσιότεροι από πριν από την πανδημία με 930 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσία.

Τα νοικοκυριά της χώρας είχαν καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία - κυρίως με τη μορφή αποθεμάτων και ομολόγων - 5,66 τρισεκατομμύρια κορώνες (930 δισεκατομμύρια δολάρια) το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με έκθεση της κεντρικής τράπεζας στην Κοπεγχάγη την Τετάρτη.

Τα τελευταία δύο τρίμηνα, ο χρηματοοικονομικός πλούτος αυξήθηκε κατά 709 δισεκατομμύρια κορώνες, κάτι περισσότερο από αντιστάθμιση της πτώσης-ρεκόρ των 541 δισεκατομμυρίων κορόνων το πρώτο τρίμηνο, όταν η πανδημία έπληξε τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι ο χρηματοοικονομικός πλούτος πρόκειται να αυξηθεί σε νέο ρεκόρ το τέταρτο τρίμηνο καθώς οι αγορές συνέχισαν να βελτιώνονται. Αυτό θα βοηθήσει να ξεπεραστεί το αρνητικό αποτέλεσμα του νέου lockdown που επέβαλε η δανική κυβέρνηση αυτόν τον μήνα, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19.

Ο μέσος οικογενειακός πλούτος είναι περίπου 2 εκατομμύρια κορώνες, αλλά οι περισσότερες οικογένειες έχουν λιγότερα από αυτά, ανέφερε η κεντρική τράπεζα. Κοιτώντας μόνο τις αποταμιεύσεις συντάξεων, το 43% κατέχει το 10% του πληθυσμού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα