Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 15:43

Οι Δανοί είναι πλουσιότεροι από ό,τι πριν την πανδημία

Οι Δανοί είναι πλουσιότεροι από πριν από την πανδημία με 930 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσία.
 

Οι Δανοί είναι πλουσιότεροι από πριν από την πανδημία με 930 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσία.

Τα νοικοκυριά της χώρας είχαν καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία - κυρίως με τη μορφή αποθεμάτων και ομολόγων - 5,66 τρισεκατομμύρια κορώνες (930 δισεκατομμύρια δολάρια) το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με έκθεση της κεντρικής τράπεζας στην Κοπεγχάγη την Τετάρτη.

Τα τελευταία δύο τρίμηνα, ο χρηματοοικονομικός πλούτος αυξήθηκε κατά 709 δισεκατομμύρια κορώνες, κάτι περισσότερο από αντιστάθμιση της πτώσης-ρεκόρ των 541 δισεκατομμυρίων κορόνων το πρώτο τρίμηνο, όταν η πανδημία έπληξε τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι ο χρηματοοικονομικός πλούτος πρόκειται να αυξηθεί σε νέο ρεκόρ το τέταρτο τρίμηνο καθώς οι αγορές συνέχισαν να βελτιώνονται. Αυτό θα βοηθήσει να ξεπεραστεί το αρνητικό αποτέλεσμα του νέου lockdown που επέβαλε η δανική κυβέρνηση αυτόν τον μήνα, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19.

Ο μέσος οικογενειακός πλούτος είναι περίπου 2 εκατομμύρια κορώνες, αλλά οι περισσότερες οικογένειες έχουν λιγότερα από αυτά, ανέφερε η κεντρική τράπεζα. Κοιτώντας μόνο τις αποταμιεύσεις συντάξεων, το 43% κατέχει το 10% του πληθυσμού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Bloomberg.