Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τον περιφερειακό δείκτη να υποχωρεί από τα επίπεδα ρεκόρ. Οι μετοχές της Honda Motor Co. οδήγησαν τις απώλειες μεταξύ των εξαγωγικών εταιρειών, καθώς τα απογοητευτικά κέρδη από την Caterpillar Inc. περιόρισαν την εμπιστοσύνη στην οικονομία των ΗΠΑ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,7%, φθάνοντας στις 159,59 μονάδες στις 10:40 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, διολίσθησε 0,7%, με τις μετοχές της Tokyo Electric Power Co. να υποχωρούν μετά από δημοσίευμα σε εφημερίδα ότι η εταιρεία ενδέχεται να κερδίσει περίπου το ήμισυ των προβλέψεων κατά την τρέχουσα χρήση.

Στην Κίνα, ο CSI 300 Index, σημείωσε άνοδο 2,4%, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού για τρίτη φορά φέτος, προκειμένου να βοηθήσει στον περιορισμό της βιομηχανικής ανάπτυξης και να αναχαιτίσει τον πληθωρισμό. Η άνοδος των επενδύσεων αυξάνει τον κίνδυνος της υπερπαραγωγής που ενδέχεται να μειώσει τα κέρδη.

Ανοδικά κινήθηκα επίσης και ο Taiex στην Ταϊβάν, ενώ οι δείκτες στις υπόλοιπες ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, κινήθηκαν πτωτικά.

Απώλειες σημείωσαν στις 20 Ιουλίου οι μετοχές στις ΗΠΑ, μετά τα αποτελέσματα της Caterpillar και της Google Inc., που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων μερίδας αναλυτών, αλλά και την αύξηση των αποθεμάτων της Citigroup Inc. για τα επισφαλή δάνεια. Ο Standard & Poor's 500 Index, απώλεσε 1,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα