Διεκόπησαν οι πτήσεις των υδροπλάνων από το Λαύριο

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2007 14:57
UPD:15:20

Στην αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων στο Αιγαίο προχώρησε η εταιρία υδροπλάνων Air Sea lines. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας κ. Μιχάλης Ασαριώτης, η Air Sea lines προχώρησε στην ενέργεια αυτή επειδή δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο έργο της, όπως αυτή επιθυμούσε, παρέχοντας στους επιβάτες της υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι λόγοι που επικαλέστηκε ο κ. Ασαριώτης, έχουν να κάνουν τόσο με δυσλειτουργίες της ίδιας της εταιρείας, οι οποίες κατά κύριο λόγο εντοπίζονται στην έλλειψη ικανού αριθμού υδροπλάνων, όσο και σε θεσμικά θέματα που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση που παρείχαν στα αεροσκάφη της Air Sea lines, τα αεροδρόμια και τα υδατοδρόμια που υπάρχουν στο Αιγαίο.

Η ετιρεία θα ρίξει πλέον το κύριο βάρος της στις γραμμές του Ιονίου, όπου υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για την εκτέλεση του πτητικού και επιχειρησιακού έργου των υδροπλάνων.

Όσοι επιβάτες είχαν κλείσει εισιτήριο με την Air Sea lines, θα τους επιστραφούν τα χρήματα, ενώ η εταιρεία θα προσπαθήσει να διευκολύνει τους επιβάτες της με άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Σε ερώτηση για το πότε θα ξαναρχίσουν τα δρομολόγια των υδροπλάνων προς τα νησιά του Αιγαίου, ο κ. Ασαριώτης απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό για τη θερινή περίοδο, εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του έτους υπάρχει περίπτωση να ξαναρχίσουν οι πτήσεις, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

«Η Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί για το ελληνικό πρόγραμμα ανάπτυξης των μεταφορών με υδροπλάνο μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών της άγονης γραμμής», απάντησε η Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική Ντ. Χούμπνερ στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο ευρωβουλευτής ρωτούσε την Επιτροπή αν έχει εξασφαλιστεί συγχρηματοδότηση για τη δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων για την αποθαλάσσωση και προσθαλάσσωση των υδροπλάνων.

«Η σκληρή πραγματικότητα επικράτησε, για μια ακόμη φορά, της εικονικής πραγματικότητας που φιλοτεχνεί συστηματικά η κυβέρνηση Καραμανλή. Οι πομπώδεις “υδροπλανικές” εξαγγελίες, οι δοκιμαστικές πτήσεις συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων και οι “αυθόρμητες” λαϊκές υποδοχές των υπουργών στους τόπους άφιξης των υδροπλάνων, κατέρρευσαν εντός ολίγων ημερών», δήλωσε ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα