Hellenic Seaways: Πλώρη για το Χ.Α. - Επενδυτικό πρόγραμμα 250 εκατ. €

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2007 14:58

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 250 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways Γ. Στρίντζης σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε το αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρείας για την περίοδο 2008-2010. Το πρόγραμμα αφορά στη ναυπήγηση ή την αγορά νέων πλοίων μικρής ηλικίας,

Όπως δήλωσε ο κ. Στρίντζης, «στόχος της Hellenic Seaways είναι η ανανέωση και περαιτέρω ενίσχυση της εταιρείας στην ελληνική ακτοπλοΐα, με διεύρυνση μεριδίων αγοράς και την είσοδο σε νέες γραμμές, καθώς και η επέκταση σε νέες διεθνείς αγορές, με κύριο στόχο την Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να αποκλείονται άλλες αγορές».

Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη έχει πραγματοποιηθεί η αγορά δύο κυρίων μηχανών για την επίσπευση του χρόνου ναυπήγησης του πρώτου νεότευκτου πλοίου, ενώ οι διαπραγματεύσεις με ναυπηγεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αναφερόμενος στην επικείμενη εισαγωγή της Hellenic Seaways στο Χ.Α., o αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Π. Λασκαρίδης δήλωσε πως «η Hellenic Seaways έχει βάλει πλώρη για την αυτόνομη ένταξή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η είσοδος της εταιρείας στο Χ.Α., που θα πραγματοποιηθεί με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια προσφορά μετοχών, θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την ελληνική ακτοπλοΐα, καθώς τα κεφάλαια που θα αντληθούν, θα τοποθετηθούν στην περαιτέρω ανανέωση και στον εκσυγχρονισμό του στόλου μας, προς όφελος φυσικά και του κλάδου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα