Akzo Nobel: 25% η μείωση των κερδών το β' τρίμηνο

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 10:05

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 25% εμφάνισαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Akzo Nobel NV, της μεγαλύτερης εταιρείας χρωμάτων και επιστρώσεων στον κόσμο, καθώς φέτος δεν εμφάνισε έσοδα από τη μείωση φόρων.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 270 εκατ. ευρώ (373 εκατ. δολ.) ή 94 σεντς ανά μετοχή από 361 εκατ. ευρώ ή 1,25 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωνόντουσαν στα 276 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα – εκτός της δραστηριότητας παραγωγής φαρμάκων που πουλήθηκε – αυξήθηκαν 2,3% ,φθάνοντας στα 2,68 δισ. ευρώ.

Η Akzo σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια των 14,4 δισ. δολ. από την πώληση του φαρμακευτικού της σκέλους Organon BioSciences για να επεκταθεί στην πιο κερδοφόρα δραστηριότητα των υλικών επιστρώσεων. Η προσέγγιση για την απόκτηση της Imperial Chemical Industries Plc, εταιρείας παραγωγής των χρωμάτων Dulux, προς 7,2 δισ. ευρώ (15 δισ. δολ.) απερρίφθη τον Ιούνιο και οι αρμόδιες αρχές έδωσαν διορία στην ολλανδική εταιρεία έως τις 9 Αυγούστου να πουν εάν θα κάνει επίσημη προσφορά.

Οι μετοχές της Akzo έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 36% με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 18 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα