Sports Direct: Πλημμύρες και επιτόκια έπληξαν τα κέρδη

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 12:44

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 40% μετά την καταβολή μπόνους στους εργαζομένους εμφάνισαν τα ετήσια κέρδη της Sports Direct International Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής αθλητικών ειδών της Βρετανίας. Η εταιρεία είπε ότι οι πλημμύρες και τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού στη χώρα θα επιδράσουν αρνητικά στα κέρδη της φέτος.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τη δημόσια εγγραφή της. Τα καθαρά κέρδη τη χρήση έως και τις 29 Απριλίου διαμορφώθηκαν στα 37,7 εκατ. λίρες στερλίνες (77,8 εκατ. δολ.) ή 18,8 πένες ανά μετοχή, έναντι 62,9 εκατ. λιρών πριν από ένα χρόνο ή 15,32 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο περιορίστηκαν εξ αιτίας του πιο υγρού καιρού στα χρονικά της Βρετανίας τον Ιούνιο, ανέφερε η εταιρεία στην ετήσια έκθεσή της για τα κέρδη. Οι μετοχές της Sports Direct έχουν απωλέσει περίπου το ήμισυ της αξίας τους από τη δημόσια εγγραφή καθώς οι αναλυτές διαμαρτύρονται ότι αποκαλύπτει ελάχιστες πληροφορίες για τη δραστηριότητά της.

Η Sports Direct, που έχει στην κυριότητά της σήματα από την Dunlop έως την Slazenger, είπε ότι κατέβαλε 56,4 εκατ. λίρες για την επίδοση των υπαλλήλων της σε μπόνους, συνδεδεμένα με το 2006. Επίσης η εταιρεία ανέφερε ότι δεν πλήρωσε τέτοια μπόνους το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις της στο σύνολο της χρήσης σημείωσαν αύξηση 13%, φθάνοντας στο 1,35 δισ. λίρες στερλίνες.

Οι μετοχές της σημείωσαν απώλειες έως 22 πένες, ποσοστό 12%, φθάνοντας σήμερα στις 168 πένες η μία και στις 8:15 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, διαπραγματεύθηκαν στις 169 πένες. Κατά τη δημόσια εγγραφή τους ήταν 300 πένες η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα