Eli Lilly: Μείωση των κερδών το β' τρίμηνο

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 13:26

ΜΕΙΩΣΗ 19% αποτέλεσμα του κόστους αγοράς τριών εταιρειών φέτος, συμπεριλαμβανομένης και της Icos Corp., εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ψυχιατρικών σκευασμάτων, Eli Lilly & Co.

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 663,6 εκατ. δολ. ή 61 σεντς ανά μετοχή από 822 εκατ. δολ. ή 76 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ. Τα έσοδα αυξήθηκαν 20%, φθάνοντας στα 4,6 δισ. δολ., αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης σκευάσματος κατά του διαβήτη.

Η Lilly έκανε εξαγορές για να διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της. Τον Ιανουάριο εξαγόρασε την Icos αντί 2,4 δισ. δολαρίων. Επίσης αγόρασε τον Μάρτιο την Ηypnion Inc. για να εισέλθει στην αγορά υπνωτικών χαπιών και την Ivy Animal Health Inc. τον Μάϊο για να προσθέσει σκευάσματα για ζώα.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 1,14 δολ., ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 57,17 δολ. η μία χθες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 4,6%, υστερώντας της ανόδου 14,1%, του δείκτη Standard & Poor's 500 Pharmaceuticals Index, ο οποίος αποτελείται από 14 μετοχές εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα