«Nestlé Needs YOUth» σημαίνει στήριξη στα όνειρα της νεότερης γενιάς

Sponsored Content
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 10:00

«Το να βρεις τη χαρά στη δουλειά σημαίνει να ανακαλύψεις την πηγή της νεότητας» υποστήριζε η αμερικανίδα συγγραφέας Περλ Μπακ, που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1938, ωστόσο για τους ίδιους νέους η εύρεση εργασίας αποτελεί μεγάλη πρόκληση.

Το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 και οι επιπτώσεις που τη συνοδεύουν σε οικονομικό επίπεδο συρρικνώνουν περαιτέρω το πλαίσιο των ευκαιριών εργασιακής εξασφάλισης των νέων, απειλώντας ακόμα και να δημιουργήσουν τη «γενιά του lockdown».

Όμως, στα «όνειρα» και δη των νέων, δεν υπάρχει χώρος για «εκπτώσεις». Γιατί είναι αυτά τα όνειρα των νέων που, μετά από κάθε κρίση,  κινούν ξανά το «γρανάζι» της ανάπτυξης.

 Στον όμιλο της Nestlé οι νέοι παραμένουν πάντα στο επίκεντρο και ειδικά τα  τελευταία επτά χρόνια τα όνειρα της επόμενης γενιάς στηρίζονται έμπρακτα μέσα από τη πρωτοβουλία «Nestlé Needs YOUth» .

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η παροχή ευκαιριών απασχόλησης και προγραμμάτων μαθητείας και πρακτικής άσκησης και ήδη το εγχώριο «αποτύπωμά» της είναι εντυπωσιακό.

Συνολικά στην περίοδο 2013-2020, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλία,  η Nestlé Ελλάς έχει προσφέρει 709 ευκαιρίες απασχόλησης και 285 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης.

Ακόμα και στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας, της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων η Nestlé οργάνωσε ψηφιακή εκπαίδευση για τους μαθητευόμενούς της ώστε να προσφέρει την δυνατότητα να ολοκληρώσουν το απαιτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης τους, ενώ ταυτόχρονα εφάρμοσε ψηφιακές πρωτοβουλίες που επιτρέπουν στους νέους να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία μέσω διαδικτυακών προγραμμάτων πρακτικής άσκησης.

Για την ερχόμενη τετραετία 2021-2015 ο πήχης των επιδιώξεων παραμένει ψηλά, με την Nestlé Ελλάς να στοχεύει στο να προσφέρει ακόμα 300 ευκαιρίες απασχόλησης και 200 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης στους νέους της χώρας μας.

 «Η επένδυση στους νέους είναι η πιο σημαντική επένδυση για την εταιρεία μας, για την κοινωνία, για το μέλλον. Μέσω της πρωτοβουλίας Nestlé Needs YOUth που υλοποιείται από το 2013, βοηθάμε τους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, να εκπαιδευτούν μέσα από θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης ενώ τους προσφέρουμε και ευκαιρίες απασχόλησης. Λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι, αλλά και το ταλέντο που τους διακρίνει, η δέσμευσή μας για την υποστήριξη τους είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ. Θέλουμε να τους ανοίξουμε τον δρόμο προς την επίτευξη των στόχων τους» επισημαίνει ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Nestlé Ελλάς Βασίλης Αδαμίδης.

Ένας σημαντικός πυλώνας της πρωτοβουλίας Nestlé Needs YOUth είναι το πρόγραμμα «Alliance for YOUth” (“Συμμαχία για τη Νέα Γενιά”) που εγκαινιάστηκε από την εταιρεία το 2014, με στόχο να ενώσει εταιρείες που θέλουν να βοηθήσουν τους νέους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Επιδίωξη των εταιρειών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι να “εξοπλίσουν” τη νέα γενιά με τις κατάλληλες ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες ώστε να διαμορφώσει την κοινωνία του αύριο.

Ακόμα και τη φετινή χρονιά που «χρωματίστηκε» από τις μεγάλες προκλήσεις της πανδημίας, η Nestlé Ελλάς κατάφερε να φέρει κοντά 11 ηγέτιδες εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους: ΑΒΒ, Adecco, AXA, ENGIE, EY, Evalion, ΗΡΩΝ, Nielsen, Publicis Groupe, SAP και Vodafone, δημιουργώντας μια μοναδική συμμαχία για την υποστήριξη των νέων.

Οι 750 ταλαντούχοι νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που έχουν να κάνουν με την ομαδικότητα, την επίλυση προβλημάτων, την καινοτομία και τη διαχείριση συγκεκριμένων deadlines, και να παρουσιάσουν τις ιδέες και την οπτική τους για σημαντικά ζητήματα όπως είναι η εταιρική κοινωνική ευθύνη, οι γυναίκες στην ηγεσία αλλά και το brain drain. Οι 12 υποψήφιοι που ξεχώρισαν μέσα από τις διαφορετικές φάσεις του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν σε εφαρμογή τις δεξιότητές και τις ιδέες τους στις συμμετέχουσες εταιρείες.

Όπως στην ζωή έτσι και στο επιχειρείν το παρελθόν έχει το «πλεονέκτημα» της εμπειρίας, το μέλλον όμως πάντα θα ανήκει στις νεότερες γενιές, στα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους και είναι χρέος όλων να τις στηρίξουν.

Η Nestlé είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να τους παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για την επαγγελματική τους απασχόληση, ώστε να γίνουν οι δημιουργικοί υποστηρικτές της εταιρείας, επιτυχημένοι επιχειρηματίες και άνθρωποι που θα φέρουν την αλλαγή ανεξάρτητα από τον κλάδο τους ή το επίπεδο εμπειρίας τους.

Sponsored by Nestlé

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα