ΔΕΗ: Σε υψηλά επίπεδα η κατανάλωση ρεύματος

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007 16:09

Στα 10.425 MW ανήλθε χθες η συνολική κατανάλωση ρεύματος, η οποία προβλέπεται και σήμερα να κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα λόγω των πολύ μεγάλων θερμοκρασιών.

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της, η έντονη διαταραχή που προκλήθηκε στο ηλεκτρικό σύστημα της Βαλκανικής και επηρέασε, μέσω των διασυνδεδεμένων συστημάτων, την εγχώρια ηλεκτροπαραγωγή, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των εξελίξεων που σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών.

Η εκδήλωση της εισαγόμενης διαταραχής χθες γύρω στις 17:00 αντιμετωπίστηκε άμεσα μέσω των συστημάτων προστασίας, για να γίνει απόρριψη φορτίου της τάξεως των 1.000 MW, ενώ ετέθησαν εκτός λειτουργίας τρεις θερμικές μονάδες.

Οι τρεις μονάδες συνολικής ισχύος 930 MW (Αμύνταιο Ι και ΙΙ, Φλώρινα), που ετέθησαν εκτός λειτουργίας λόγω της προκληθείσας διαταραχής, κατέστη δυνατόν να επαναλειτουργήσουν τις βραδυνές ώρες χθες, μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλου του προσωπικού μας.

Επίσης, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας ετέθη σε λειτουργία η Μονάδα ΙΙΙ του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες η Μονάδα Αγίου Δημητρίου. Και οι δύο μονάδες είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας από τις 23 Ιουλίου λόγω βλαβών από διαρροές στους λέβητες.

Η ΔΕΗ αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή της ότι για την πυρκαγιά στα Στύρα συγκροτήθηκε επιτροπή τεχνικών που θα συνδράμει το έργο των αρμοδίων αρχών για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς, παρά το γεγονός ότι αυτή δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της Επιχείρησης. Ήδη, στελέχη και τεχνικοί της ΔΕΗ μετέβησαν στον τόπο εκδήλωσης της πυρκαγιάς και διεπίστωσαν ότι, η κατάσταση των γραμμών είναι αρίστη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα