ΕΛΒΑΛ: Προς ίδρυση εργοστασίου στο Αμπου Ντάμπι

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007 18:13

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ίδρυση εργοστασίου έλασης αλουμινίου, με ελάχιστη παραγωγική δυναμικότητα 350.000 τόνων ετησίως, υπέγραψαν η ΕΛΒΑΛ Α.Ε., η εταιρεία Mubadala PJSC του Αμπου Ντάμπι και η Ahmad H. Algosaibi & Bros. της Σαουδικής Αραβίας.

Το εργοστάσιο θα εγκατασταθεί στην Βιομηχανική Ζώνη του λιμένα Khalifa του Αμπου Ντάμπι. Τα κυριότερα τελικά προϊόντα θα περιλαμβάνουν ταινίες κυτιοποιίας σώματος και καπακιών (can-body,can-end stock), ταινίες αλουμινίου για την κατασκευή αλουμινόχαρτου, ταινίες για βαμμένα προϊόντα, ταινίες για την αυτοκινητοβιομηχανία, ρόλους θερμής έλασης και ρόλους γενικών εφαρμογών.

Η σχεδιαζόμενη επένδυση αναμένεται να δώσει νέες ευκαιρίες για περαιτέρω ιδιωτικές επενδύσεις στη βιομηχανία παραγωγής τελικών προϊόντων αλουμινίου στην περιοχή. Tα συμβαλλόμενα μέρη έχουν ήδη συστήσει ομάδα εργασίας υψηλόβαθμων στελεχών τους, η οποία θα συντονίσει την εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας.

Μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της μελέτης σκοπιμότητας και την υπογραφή των τελικών συμφωνιών, τα συμβαλλόμενα μέρη θα υλοποιήσουν την επένδυση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα