Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007 18:13

ΕΛΒΑΛ: Προς ίδρυση εργοστασίου στο Αμπου Ντάμπι

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ίδρυση εργοστασίου έλασης αλουμινίου, με ελάχιστη παραγωγική δυναμικότητα 350.000 τόνων ετησίως, υπέγραψαν η ΕΛΒΑΛ Α.Ε., η εταιρεία Mubadala PJSC του Αμπου Ντάμπι και η Ahmad H. Algosaibi & Bros. της Σαουδικής Αραβίας.

Το εργοστάσιο θα εγκατασταθεί στην Βιομηχανική Ζώνη του λιμένα Khalifa του Αμπου Ντάμπι. Τα κυριότερα τελικά προϊόντα θα περιλαμβάνουν ταινίες κυτιοποιίας σώματος και καπακιών (can-body,can-end stock), ταινίες αλουμινίου για την κατασκευή αλουμινόχαρτου, ταινίες για βαμμένα προϊόντα, ταινίες για την αυτοκινητοβιομηχανία, ρόλους θερμής έλασης και ρόλους γενικών εφαρμογών.

Η σχεδιαζόμενη επένδυση αναμένεται να δώσει νέες ευκαιρίες για περαιτέρω ιδιωτικές επενδύσεις στη βιομηχανία παραγωγής τελικών προϊόντων αλουμινίου στην περιοχή. Tα συμβαλλόμενα μέρη έχουν ήδη συστήσει ομάδα εργασίας υψηλόβαθμων στελεχών τους, η οποία θα συντονίσει την εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας.

Μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της μελέτης σκοπιμότητας και την υπογραφή των τελικών συμφωνιών, τα συμβαλλόμενα μέρη θα υλοποιήσουν την επένδυση.