Κλείσιμο εβδομάδας με απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 10:52
UPD:10:55
REUTERS/STAFF

Στο «βαθύ» κόκκινο έχουν εισχωρήσει οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, μετά το διαφαινόμενο αδιέξοδο στο Brexit, μία ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε μεν και παράτεινε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ωστόσο υποβάθμισε τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης το επόμενο έτος.  

Ο Euro STOXX 600 ήδη καταγράφει απώλειες πέραν του 1%, με όλους τους βασικούς του κλάδους να υποχωρούν και αυτούς των τραπεζών και της υγείας να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση.

Η εβδομάδα αυτή θα ανακόψει ένα σερί 5 κερδοφόρων εβδομάδων για τον πανευρωπαϊκό δείκτη, καθώς το αδιέξοδο στις συνομιλίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας ενισχύει τις πιθανότητες αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς εμπορική συμφωνία.

Η μετοχή της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας Sanofi δέχεται πιέσεις μετά την ανακοίνωση ότι το υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει σε συνεργασία με τη βρετανική GlaxoSmithKline έδειξε ανεπαρκή ανοσοαπόκριση στις κλινικές δοκιμές, με τη μετοχή της  GSK να κινείται επίσης πτωτικά.

Υποχώρηση περί του 1% σημειώνουν και τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο.  

Πηγή: Reuters

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα