Νέες ποινές σε καταστήματα και κυλικεία πλοίων

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007 19:59

Την άμεση διακοπή λειτουργίας τριών αποθηκών τροφίμων και μιας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου σε πλοία της Ακτοπλοΐας αποφάσισε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των επιβατών, καθώς σε ελέγχους που πραγματοποίησαν μικτά κλιμάκια της Νομαρχίας, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια.

Τα πλοία στα οποία οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά πραγματοποίησαν ελέγχους και διαπίστωσαν παραβάσεις, είναι τα ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ, ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ και ΘΕΟΦΙΛΟΣ. Συγκεκριμένα:

-Στο πλοίο «ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ» λειτουργούσε κατάστημα Υγειονομικού ενδιαφέροντος (αποθήκη τροφίμων) χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας. Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν ως ακατάλληλα για κατανάλωση συνολικά 9 κιλά βόειος κιμάς, σουβλάκι χοιρινό και συκώτι μοσχαρίσιο τα οποία ήταν κατεψυγμένα σε απόψυξη και επανακατάψυξη και δεν έφεραν τις κατάλληλες σημάνσεις. Επίσης ατασχέθηκαν νωπά λαχανικά χωρίς σήμανση και χώρα προέλευσης σε θερμοκρασία βαθειάς κατάψυξης,

-Στο πλοίο «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» λειτουργούσε κατάστημα Υγειονομικού ενδιαφέροντος (αποθήκη τροφίμων) χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας. Κατασχέθηκαν νωπά λαχανικά χωρίς σημάνσεις.

-Στο πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» λειτουργούσε κατάστημα Υγειονομικού ενδιαφέροντος (αποθήκη τροφίμων), καθώς και επιχείρηση προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου, χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας. Κατασχέθηκαν νωπά λαχανικά χωρίς σήμανση και χώρα προέλευσης σε θερμοκρασία βαθειάς κατάψυξης.

Στα πλοία «SPEED RUNNER I» και «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ», όπου επίσης έγιναν έλεγχοι, δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Οι αποφάσεις του Νομάρχη Πειραιά για τις παραπάνω περιπτώσεις παραβάσεων, διαβιβάστηκαν στις πλοιοκτήτριες εταιρείες στην Εισαγγελία Πειραιά, καθώς και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η Νομαρχία σε ανακοίνωσή της, παρά το γεγονός ότι η κατοχή και διάθεση στους επιβάτες εμφιαλωμένων νερών των 500 ml είναι υποχρεωτική από τα κυλικεία των πλοίων, αυτά εξακολουθούν να προωθούν τα νερά των 750 ml που είναι ακριβότερα.

Αύριο, υπάλληλοι της Νομαρχίας θα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ενημερώσουν τους ταξιδιώτες για τα αγαθά, τις υπηρεσίες και τις τιμές που, σύμφωνα με τις υφιστάμενες αγορανομικές διατάξεις, οφείλουν να προσφέρουν τα κυλικεία των πλοίων της ακτοπλοΐας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα