Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 07:01
UPD:07:19

b>ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των ασιατικών μεταλλουργιών, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton, μετά την υποχώρηση των τιμών του χαλκού και του ψευδαργύρου.

Τα χαμηλότερα κέρδη προκάλεσαν την υποχώρηση των μετοχών της Nippon Electric Glass Co. – τη μεγαλύτερη μέσα σε δύο δεκαετίες – ενώ οι μετοχές της Nomura Holdings Inc. εμφάνισα τα υψηλότερα κέρδη σε έξι χρόνια, μετά την ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη σημείωσαν τετραπλάσια αύξηση. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Hyundai Motor Co. για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, καθώς εικάζεται ότι σήμερα η εταιρεία θα ανακοινώσει υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών καθαρά κέρδη.

Ο δείκτης των μεταλλουργιών, όπως της BHP σημείωνε της μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών 10 που αποτελούν τον Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, ο οποίος υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 160,06 μονάδες στις 12:25 μ.μ. στο Τόκυο. Η Moody's Investors Services αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την πιστοληπτική ικανότητα της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ με αποτέλεσμα οι δείκτες των Χρηματιστηρίων τους να αναρριχηθούν σε επίπεδα ρεκόρ.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 17.811,86 μονάδες και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index απώλεσε 1%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Μόνο οι δείκτες στην Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία σημείωναν κέρδη.

Χθες ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών του αργού πετρελαίου και των καλύτερων από ότι αναμενόταν αποτελεσμάτων της Amazon.com Inc. της μεγαλύτερης online εταιρείας λιανικής πώλησης στον κόσμο, και της Boeing Co. της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας εμπορικών αεροσκαφών στον κόσμο.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του νικελίου απώλεσε 2,4% χθες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε έξι εβδομάδες. Ο χαλκός υποχώρησε 2,3%, το νικέλιο 2,5% και ο ψευδάργυρος σημείωσε απώλειες 2,6%.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου σημείωσε χθες άνοδο 3,2%, φθάνοντας στα 75,88 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 17 Μαΐου, μετά την έκθεση που έδειξε ότι αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν για τρίτη εβδομάδα και τη ζήτηση της βενζίνης κοντά στα υψηλότερα επίπεδα ενός έτος. Προσφάτως το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 76,17 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα