Cap Gemini: Διπλάσια κέρδη, αλλά χαμηλότερα των προβλέψεων

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007 11:16

ΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, αποτέλεσμα της εξαγοράς της Kanbay International Inc., εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Ευρώπης, Cap Gemini SA. Οι μετοχές της σημείωσαν απώλειες έως 4,8% καθώς τα κέρδη της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη το εξάμηνο έως και τον Ιούνιο αυξήθηκαν στα 168 εκατ. ευρώ (231 εκατ. δολ.) από 71 εκατ. ευρώ πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι. Επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 171 εκατ. ευρώ.

Η Cap Gemini αγόρασε τον Φεβρουάριο την Kanbay προς 1,25 δισ. δολ. για να διπλασιάσει το εργατικό της δυναμικό στην Ινδία και να προσθέσει πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της HSBC Holdings Plc και της Morgan Stanley. Η εταιρεία επανέλαβε την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις της στο σύνολο της χρήσης, που θα σημειώσουν άνοδο 9%.

Οι μετοχές της Cap Gemini υποχώρησαν έως 2,47 ευρώ, φθάνοντας στα 49,03 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 49.50 ευρώ η μία στις 9:24 π.μ. στο Παρίσι, τοπική ώρα. Εκτός από σήμερα και μέσα στο έτος οι μετοχές έχουν σημειώσει άνοδο 12%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα