TeliaSonera: Νέος CEO ο Lars Nyberg μετά τη μείωση των κερδών

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007 11:39

NEOΣ ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της TeliaSonera AB της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Σκανδιναβίας ορίστηκε ο Lars Nyberg, για να αναζωογονήσει την ανάπτυξη μετά τη μείωση των κερδών της για πρώτη φορά σε δύο χρόνια το δεύτερο τρίμηνο.

Ο Nyberg είναι ο πρώην CEO της NCR Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ΑΤΜ στον κόσμο και αναλαμβάνει καθήκοντα στις 3 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της TeliaSonera που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 9% φθάνοντας στα 3,83 δισ. σουηδικές κορώνες (569 εκατ. δολ.) από 4,21 δισ. κορώνες πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 5,1%, φθάνοντας στα 23,9 δισ. κορώνες.

Η TeliaSonera απομάκρυνε τον Ιούνιο από τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή τον Anders Igel, λέγοντας ότι χρειάζεται έναν ηγέτη που μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη. Η εταιρεία έχασε περίπου 1 εκατ. συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας φέτος. Πριν από σήμερα οι μετοχές της TeliaSonera έχασαν μέσα στο 4,2% καθώς ανησυχία επικράτησε ότι θα υστερήσει των ανταγωνιστριών της, συμπεριλαμβανομένης της νορβηγικής Telenor ASA.

Κατά μέσον όρο επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 3,91 δισ. κορώνες.

Οι μετοχές της TeliaSonera υποχώρησαν 0,3 κορώνα, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας σήμερα στις 9:54 π.μ. στη Στοκχόλμη, τοπική ώρα, στις 49,4 κορώνες η μία, μετά την αρχική τους υποχώρηση έως 4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα