Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές στο κλείσιμο της εβδομάδας

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 10:33
UPD:10:38
REUTERS/STAFF

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου έχει δώσει ώθηση στις μετοχές των ενεργειακών εταιρειών, οι οποίες με τη σειρά τους παρέχουν στήριξη στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται υψηλότερα κατά σχεδόν 0,30%, με τον βρετανικό FTSE 100 να καταγράφει κέρδη 0,65% και να έχει σκαρφαλώσει σε υψηλό 9 μηνών.

Η μετοχή της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας BioNtech η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του εμβολίου κατά του κορωνοϊού υποχωρεί περί του 4,5%, μετά την ανακοίνωση της Pfizer με την οποία αναθεώρησε κατά το ήμισυ τις εκτιμήσεις για την παραγωγή του εμβολίου που αναπτύσσει συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία, επικαλούμενη λόγους που έχουν να κάνουν με την εφοδιαστική αλυσίδα.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, αναδύοντας ελπίδες ότι ο μεταποιητικός κλάδος στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ξεκίνησε το τέταρτο τρίμηνο δυναμικά.

Πάραυτα ο γερμανικός DAX κινείται οριακά υπό του μηδενός, ενώ κέρδη παρουσιάζουν τα χρηματιστήρια σε Παρίσι και Μιλάνο.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα