Υποτονική έναρξη συνεδρίασης στον απόηχο της έγκρισης του εμβολίου από τη Βρετανία

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 10:46
UPD:10:48
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Δίχως εξάρσεις κινούνται σήμερα Πέμπτη οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες στο πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης, με τους επενδυτές επικεντρωμένους στην πρόοδο αναφορικά με τις συνομιλίες για το Brexit, καθώς και στα νέα μέτρα στήριξης των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 παραμένει σχεδόν αμετάβλητος, με την υποχώρηση που καταγράφουν οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας, των τραπεζών και ο ενεργειακός, να αντισταθμίζεται από την άνοδο που σημειώνουν οι κλάδοι των πρώτων υλών και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης οι συνομιλίες για το Brexit σημειώνουν πρόοδο κι ενώ πλέον απομένουν 4 εβδομάδες για να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε.

Ο βρετανικός FTSE 100 παρουσιάζει κέρδη περί του 0,15%, μετά την ενίσχυση πλέον του 1% της προηγούμενης συνεδρίασης, ενώ ο γερμανικός DAX περιορίζεται κατά 0,20%.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer και BioNtech για διάθεση την επόμενη εβδομάδα.

Μετά από μια ευμετάβλητη συνεδρίαση στη Wall Street τα κέρδη στην Ασία περιορίστηκαν από την πτώση των κινεζικών μετοχών, αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε ένα νομοσχέδιο το οποίο απειλεί να διαγράψει τις κινεζικές εταιρείες από τα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο επίσης στα στοιχεία που θα δημοσιευθούν αργότερα, αναφορικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα