Εξαρθρώθηκε παράνομο κύκλωμα αναπαραγωγής λογισμικού της Microsoft

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2007 14:24
UPD:14:25

Σημαντικό κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης πειρατικού λογισμικού εξαρθρώθηκε στην επαρχία Γκουαντόνγκ στη νότια Κίνα από το FBI και τις υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft Ελλάς.

Το κύκλωμα πιστεύεται ότι ήταν το μεγαλύτερο στο είδος του διεθνώς και θεωρείται υπεύθυνο για τη δημιουργία πειρατικού λογισμικού της Microsoft που ξεπερνά σε αξία τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν αρκετά εργοστάσια που συμμετείχαν στην παραγωγή cd με πειρατικό λογισμικό της Microsoft, τα οποία διοχετεύτηκαν σε 27 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι πωλήσεις πειρατικού λογισμικού στερούν από τη νόμιμη αγορά 40 δισ. δολ. ετησίως ή το 35% των πωλήσεων του κλάδου για το 2006.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς, όπως υποστηρίζει η μελέτη, μια μείωση του ποσοστού της πειρατείας κατά 10% μέσα σε πέντε χρόνια, θα μπορούσε να ενισχύσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 328 εκατ. ευρώ και να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα κατά 104 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα περισσότερες από 1300 νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της πληροφορικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα