ΔΕΗ: Αίτηση στη ΡΑΕ για κατασκευή λιθανθρακικής μονάδας στο Αλιβέρι

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2007 17:41

Αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για τον καθορισμό όρων και προϋποθέσεων για την ¶δεια Παραγωγής λιθανθρακικής μονάδας στο Αλιβέρι, ισχύος 700 έως 800 MW, σε αντικατάσταση μονάδων ίσης ισχύος υπέβαλε η ΔΕΗ.

Η νέα μονάδα εντάσσεται στην πολιτική εκσυγχρονισμού του παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης με την αντικατάσταση παλαιών μονάδων συνολικής ισχύος 2.400 MW.

Παράλληλα, η ΔΕΗ Α.Ε. έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή δύο νέων μονάδων, 400 MW η καθεμία, Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο, στο Αλιβέρι με χρόνο ένταξης το 2009 και στη Μεγαλόπολη με χρόνο ένταξης το 2011. Επίσης, έχει δρομολογήσει την κατασκευή δύο ακόμη μονάδων ισχύος 400 MW η καθεμία, από τις οποίες η μία λιγνιτική σύγχρονης τεχνολογίας θα είναι στη Δυτική Μακεδονία.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ Τάκης Αθανασόπουλος, με επιστολή του στις 26 Ιουλίου 2007 προς τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, έχει ζητήσει τη χορήγηση άδειας για την κατασκευή νέου παραγωγικού δυναμικού και άλλων 800 MW, σε αντικατάσταση υφισταμένου παλαιάς τεχνολογίας. Έτσι, υπό την προϋπόθεση ότι το σχετικό αίτημα της ΔΕΗ θα ικανοποιηθεί, η αντικατάσταση παλαιών μονάδων της ΔΕΗ ΑΕ θα ανέλθει στα 3.200 MW περίπου, τα οποία θα υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα