Σύσκεψη για τις συστάσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό των Τραπεζών

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2007 17:57
UPD:18:21

Οι συστάσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ΔΟΕ) για τις ενοποιήσεις των επικουρικών Ταμείων των Τραπεζών ήταν το θέμα σύσκεψης στο υπουργείο Απασχόλησης υπό την προεδρία των γενικών γραμματέων του υπουργείου κ.κ. Δημήτρη Κοντού και Δημοσθένη Μαμμωνα και με την συμμετοχή εκπροσώπων της ΟΤΟΕ και των Τραπεζών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κοντός επισήμανε ότι, από την πλευρά του υπουργείου, τονίσθηκε η θέση της κυβέρνησης πως σέβεται τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμφωνίες και, από την άλλη, υπερασπίζεται το νομοθετικό της έργο που αφορά τις ενοποιήσεις των επικουρικών Ταμείων των Τραπεζών.

Ο κ. Μαμμωνάς σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «εκείνο που έγινε σαφές και στους εκπροσώπους της ΟΤΟΕ αλλά και των Τραπεζών, είναι ότι ο νόμος ψηφίστηκε, εξακολουθεί να τρέχει, να εφαρμόζεται, είναι δηλαδή σε εφαρμογή». Ανέφερε ακόμα ότι «υπήρξε μια πολύ χρήσιμη διαβούλευση με τους εργαζομένους στις Τράπεζες δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει και επίσημη κυβερνητική απάντηση προς το Διεθνές Γραφείο Εργασίας στις αρχές του Σεπτέμβρη».

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της Εθνικής Σύνταξης και του ΕΚΑΣ και εάν υπάρχει θέμα ενσωμάτωσης, κατάργησης ή παγώματός του ο κ. Μαμμωνάς ανέφερε πως έχει αναγγελθεί ότι θα υπάρξει ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ.

Η ΟΤΟΕ με ανακοίνωση της επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως στη συνάντηση «τόνισε, με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί οποιαδήποτε απόπειρα νόθευσης της απόφασης της ΔΟΕ από καμία πλευρά και επεσήμανε ότι η εφαρμογή των συστάσεων αυτών είναι πολιτική υποχρέωση της Κυβέρνησης, η οποία οφείλει να λειτουργεί στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας αλλά και των δημοκρατικών συνταγματικών επιταγών και κάλεσε τις Τράπεζες να μην επιχειρήσουν να αποστούν των δικών τους υποχρεώσεων και δεσμεύσεων απέναντι στους εργαζόμενους.»

Τέλος δηλώνει έτοιμη για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, «όταν η πλευρά των Τραπεζών προσέλθει στο διάλογο και η κυβέρνηση αποφασίσει να τηρήσει πραγματικά τους διεθνείς κανόνες, υλοποιώντας το αποτέλεσμα των συμφωνιών για τα Ασφαλιστικά Ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων».

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα