S&P: Υποβάθμιση της Bear Stearns

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2007 19:34
UPD:19:41

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησής της για την Bear Stearns σε «αρνητική» από «σταθερή» προέβη σήμερα η Standard & Poor’s στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης της πρώτης ότι ένα ακόμη ταμείο της απειλείται με κατάρρευση.

Εκπρόσωπος της Bear Stearns υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει φόβος για κατάρρευση και τρίτου ταμείου της. Μία ημέρα νωρίτερα, η επενδυτική τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι μπλοκάρει τη δυνατότητα των επενδυτών να αποσύρουν τα χρήματά τους από το συγκεκριμένο ταμείο.

Η Bear Stearns, πάντως, θα έχει να αντιμετωπίσει, όπως φαίνεται, και διώξεις πελατών. Την τράπεζα μήνυσε ήδη επενδυτής, που φέρεται να έχει χάσει 500.000 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο δύο από τα ταμεία αντιστάθμισης κινδύνων (hedge funds) που διαχειριζόταν η Bears Stearns έφθασαν στη χρεοκοπία.

Σε ανακοίνωσή της η Bear Stearns δηλώνει «απογοητευμένη» από την απόφαση της S&P, καθώς θεωρεί ότι όσα επισημαίνει στην έκθεσή της αφορούν γενικότερα την κρίση που διέρχεται η κρίση στην πιστωτική αγορά και οι συνέπειες θα είναι ίδιες για όλες τις εταιρείες του κλάδου.

Η μετοχή της Bear Stearns υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 1,31%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα