Έναρξη εβδομάδας με κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 10:56
UPD:10:59
STAFF

Ανοδικά μπήκαν στην καινούργια εβδομάδα οι ευρωπαϊκές μετοχές, κινούμενες κοντά στο 9μηνο υψηλό στο οποίο σκαρφάλωσαν στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, καθώς τα αισιόδοξα μηνύματα για την βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις της Κίνας και οι ελπίδες για ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αναπτέρωσαν τις ελπίδες για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,7%, παίρνοντας ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο, μετά την ανακοίνωση της ισπανικής τράπεζας BBVA ότι πούλησε τη θυγατρική της στις ΗΠΑ αντί του ποσού των 11,6 δισ. δολαρίων σε μετρητά, με τη μετοχή της να πραγματοποιεί άλμα 15%.

Η μετοχή της Vodafone, του δεύτερου μεγαλύτερου πάροχου κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, ενισχύεται πέραν του 3,5%, μετά τις δηλώσεις ότι είναι πιο σίγουρη για την απόδοσή της ολόκληρο το έτος μετά από ένα «ανθεκτικό» α΄ εξάμηνο, παρά την υποκείμενη δυναμική που κρύβεται πίσω από τον αντίκτυπο του κορωνοϊού.

Ο γερμανικός DAX προσεγγίζει το +80%, με τον γαλλικό CAC 40 και τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύονται σχεδόν 0,905, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ακολουθεί λίγο πιο πίσω με κέρδη 0,70%.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα