Παρίσι: Έκκληση από την περιφερειάρχη για άνοιγμα των καταστημάτων ενόψει της Black Friday

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 10:38
UPD:10:39
REUTERS/CHARLES PLATIAU

Έκκληση στη γαλλική κυβέρνηση να επιτρέψει σε ορισμένα καταστήματα να ανοίξουν ξανά εγκαίρως για την Black Friday στις 27 Νοεμβρίου, απηύθυνε η περιφερειάρχης για την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού σήμερα Δευτέρα.

«Πρέπει να είναι σε θέση να ανοίξουν λίγο πριν από τις 27 Νοεμβρίου, δηλαδή τη Black Friday», δήλωσε η Βαλερί Πεκρές στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, υποστηρίζοντας ότι διαφορετικά τα μικρότερα καταστήματα του Παρισιού θα υποφέρουν από τον ανταγωνισμό από τις κολοσσιαίες διαδικτυακές εταιρείες λιανικής πώλησης.

Η Γαλλία βρίσκεται εν μέσω ενός δεύτερου εθνικού lockdown με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μετά το προηγούμενο που διήρκεσε από τον Μάρτιο έως τον Μάιο.

Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχει ορίσει ως προθεσμία την 1η Δεκεμβρίου για αυτό το lockdown, αν και η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να το επεκτείνει, εάν διαπιστώσει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης δεν μειώνεται αρκετά γρήγορα.

Η κυβέρνηση δέχεται πίεση από καταστήματα και επιχειρήσεις να χαλαρώσουν οι περιορισμοί εγκαίρως για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα