Βρετανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο οι αγγελίες για αναζήτηση εργαζομένων

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 11:29
UPD:11:32
REUTERS/Toby Melville

Οι Βρετανοί εργοδότες δημοσίευσαν τις περισσότερες αγγελίες για αναζήτηση εργαζομένων από τις αρχές Μαρτίου, αν και κλάδος όπως η φιλοξενία και ο η διασκέδαση παραμένουν εν μέσω πιέσεων εξαιτίας του κορωνοϊού, όπως ανάφερε μία βρετανική ένωση για την απασχόληση σήμερα Παρασκευή.

Η Ομοσπονδία Προσλήψεων και Απασχόλησης (REC), ένας εμπορικός φορέας, δήλωσε ότι 1,36 εκατ. αγγελίες για αναζήτηση εργατικού δυναμικού δημοσιεύθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, με την ισχυρότερη ανάκαμψη να προέρχεται από τον κλάδο των κατασκευών, της εφοδιαστικής αλυσίδας και της επεξεργασίας τροφίμων.

Η Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής της Βρετανίας δήλωσε την Τρίτη ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας αυξήθηκε κατά 146.000 σε 525.000 τους 3 μήνες έως τον Οκτώβριο, ωστόσο παραμένει ακόμη περισσότερο από το ένα τρίτο χαμηλότερα, σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Το ποσοστό ανεργίας της Βρετανίας αυξήθηκε στο 4,8% κατά το γ΄ τρίμηνο του 2020, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2016.

Ο διευθύνων σύμβουλος της REC, Νιλ Κάρμπερι, δήλωσε ότι παρατηρούνται μεγάλες διαφορές σε τοπικό επίπεδο στον αριθμό των αγγελιών.

«Με τη μεγάλη διαφορά στη ζήτηση σε διαφορετικές περιοχές, η αποφυγή αναντιστοιχίας των δεξιοτήτων θα απαιτήσει σοβαρό σχεδιασμό», τόνισε.

Οι αγγελίες εργασίας στο Λονδίνο ήταν 19% χαμηλότερα από τον Μάρτιο, ενώ στη βοριοδυτική Αγγλία 37% υψηλότερα.

Οι κενές θέσεις εργασίας στα εργοστάσια τροφίμων και ποτών ήταν 53% υψηλότερα από ότι τον Μάρτιο, η ζήτηση για οδηγούς φορτηγών ήταν 43% υψηλότερη, ενώ οι αγγελίες για προσωπικό σε μπαρ και εστιατόρια μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ.

Πηγή: Reuters

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα