Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Παρεμένουν σε ανοδική πορεία μετά το χθεσινό ράλι

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 10:42
UPD:11:23
REUTERS/STAFF

Στο υψηλό 8 μηνών διαπραγματεύονται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς στις αγορές παραμένει το κλίμα αισιοδοξίας από τα θετικά αποτελέσματα του εμβολίου για τον κορωνοϊό, αν οι ανησυχίες για την οικονομική ζημιά από τα νέα lockdowns εξακολουθούν να υφίστανται.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε χθες ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη κατά του ιού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται χαμηλότερα κατά 0,33%, μετά το ράλι 4% στην προηγούμενη συνεδρίαση, δεχόμενος ώθηση από τους κλάδους των τραπεζών, τον ενεργειακό και των ταξιδίων και αναψυχής, οι οποίοι χθες διέπρεψαν.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών Adidas υποχωρεί κατά 2,2%, παρά το γεγονός ότι ανέφερε πως οι πωλήσεις θα επιστρέψουν σε ανάπτυξη στην Κίνα, κατά το δ΄ τρίμηνο.

Τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο και Μαδρίτη παρουσιάζουν κέρδη, σε αντίθεση με αυτό της Φρανκφούρτης που υποχωρεί κατά 0,10%.  

Πηγή: Reuters

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα