Έμειναν από δυνάμεις οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά το 5νθήμερο ράλι

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 10:49
UPD:10:50
STAFF

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έμειναν από δυνάμεις σήμερα μετά την ανοδική τους πορεία αυτήν την εβδομάδα, καθώς στην Ιταλία και τη Γαλλία καταγράφηκαν νέα ρεκόρ κρουσμάτων του κορωνοϊού κι ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί 0,30%, μετά το πενθήμερο ανοδικό του ράλι που έχει βάλει το δείκτη σε πορεία για την καλύτερη εβδομάδα του από τις αρχές Απριλίου, δεχόμενος πιέσεις από τον τεχνολογικό κλάδο, σε αντίθεση με τον κλάδο υγείας που καταγράφει κέρδη.

Η Γαλλία, η οποία βρίσκεται ήδη σε εθνικό lockdown, σημείωσε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων για δεύτερη φορά σε 4 ημέρες και η Ιταλία κατέγραψε επίσης το υψηλότερο ημερήσιο νούμερο χθες Πέμπτη.

Ο ασφαλιστικός κλάδος βρίσκει στήριξη από τη μετοχή της Allianz, αφότου ανέφερε μια απροσδόκητη αύξηση 6% στα καθαρά κέρδη του γ΄ τριμήνου του 2020.

Μια συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που αφορά την RSA, την καναδική ασφαλιστική Intact Financial και τη δανική επίσης ασφαλιστική Tryg, δίνουν επίσης ώθηση στον κλάδο.

Με απώλειες περί του 0,40% κινούνται ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC 40, στο -0,20% ο βρετανικός FTSE 100 και ο ιταλικός FTSE ΜΙΒ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα