Ιαπωνία: Σε υψηλό 29 ετών εκτινάχθηκε ο δείκτης Nikkei

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 10:22
UPD:10:26
REUTERS/ISSEI KATO

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 29 ετών έκλεισε ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας σήμερα Παρασκευή, ακολουθώντας τα ισχυρά κέρδη στις μετοχές παγκοσμίως, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν η απουσία πλειοψηφίας στη Γερουσία στις ΗΠΑ στο ενδεχόμενο μιας πιθανής προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, θα αποτρέψει σημαντικές αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ.

Ο Nikkei έκλεισε 0,91% υψηλότερα στις 24.325,23 μονάδες και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος από το Νοέμβριο του 1991, όταν οι αγορές βρίσκονταν εν μέσω κρίσης, μετά την κατάρρευση της οικονομίας της Ιαπωνίας.

Ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,52% σε 1.658,49 μονάδες.

Για την εβδομάδα και οι δύο δείκτες ενισχύθηκαν περισσότερο από 5% ο καθένας, για να σημειώσουν τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη τους από τα τέλη Μαΐου.

Οι επενδυτές αναμένουν νίκη του Τζο Μπάιντεν και τους Ρεπουμπλικανούς να διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας, επιτρέποντας στους τελευταίους να μπλοκάρουν την ατζέντα των Δημοκρατών, όπως τις αυξήσεις του εταιρικού φόρου και το μαζικό δανεισμό για μεγάλες δαπάνες.

Μεταξύ των κερδισμένων, η μετοχή της Daikin Industries με άνοδο 5,44% αφού αναβάθμισε τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη  για το έτος που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2021.

Η μετοχή της Toyota κέρδισε 0,5% μετά το διπλασιασμό των εκτιμήσεων για τα λειτουργικά κέρδη του έτους.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα