Bear Stearns: Προχωρά σε απολύσεις παρά τα σενάρια για πιθανή συμφωνία με επενδυτή

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2007 09:56
UPD:09:58

Σε απολύσεις αποφάσισε να προχωρήσει η Bear Stearns, σε δύο τμήματα χορήγησης στεγαστικών δανείων, ωθούμενη από την κρίση στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων. Κι αυτό, παρά την άνοδο κατά 13% που σημείωσε η μετοχή της την Πέμπτη, εντείνοντας τα σενάρια για πιθανή εξασφάλιση ρευστού από επενδυτή.

Η μονάδα Encore Credit της Bear Stearns θα περικόψει 100 θέσεις εργασίας, ανέφερε την Πέμπτη άτομο, που έχει άμεση γνώση του θέματος. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Bear Stearns Residential Mortgage, που εδρεύει στην Αριζόνα των ΗΠΑ, σκοπεύει να μειώσει το προσωπικό της κατά 140 άτομα.

Παρά το γεγονός ότι η κρίση στην αγορά subprime απειλεί να μειώσει την κερδοφορία της Bear Stearns κατά 13% φέτος, εντείνονται οι φήμες ότι η εταιρεία θα έρθει σύντομα σε συμφωνία με επενδυτή, πρόθυμο να τη στηρίξει οικονομικά.

Η μετοχή της Bear Stearns ενισχύθηκε κατά 13,29 δολ. το απόγευμα της Πέμπτης, στη Νέα Υόρκη, φτάνοντας στα 116,44 δολ., στη μεγαλύτερη άνοδο που έχει σημειώσει από τον Οκτώβριο του 1998.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα