Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2007 09:56

Bear Stearns: Προχωρά σε απολύσεις παρά τα σενάρια για πιθανή συμφωνία με επενδυτή

Σε απολύσεις αποφάσισε να προχωρήσει η Bear Stearns, σε δύο τμήματα χορήγησης στεγαστικών δανείων, ωθούμενη από την κρίση στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων. Κι αυτό, παρά την άνοδο κατά 13% που σημείωσε η μετοχή της την Πέμπτη, εντείνοντας τα σενάρια για πιθανή εξασφάλιση ρευστού από επενδυτή.

Η μονάδα Encore Credit της Bear Stearns θα περικόψει 100 θέσεις εργασίας, ανέφερε την Πέμπτη άτομο, που έχει άμεση γνώση του θέματος. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Bear Stearns Residential Mortgage, που εδρεύει στην Αριζόνα των ΗΠΑ, σκοπεύει να μειώσει το προσωπικό της κατά 140 άτομα.

Παρά το γεγονός ότι η κρίση στην αγορά subprime απειλεί να μειώσει την κερδοφορία της Bear Stearns κατά 13% φέτος, εντείνονται οι φήμες ότι η εταιρεία θα έρθει σύντομα σε συμφωνία με επενδυτή, πρόθυμο να τη στηρίξει οικονομικά.

Η μετοχή της Bear Stearns ενισχύθηκε κατά 13,29 δολ. το απόγευμα της Πέμπτης, στη Νέα Υόρκη, φτάνοντας στα 116,44 δολ., στη μεγαλύτερη άνοδο που έχει σημειώσει από τον Οκτώβριο του 1998.