Talk of the market: Μικρά περιθώρια από το πλούσιο χαρτοφυλάκιο κινδύνων

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 11:45
UPD:11:47

Η κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει απαιτεί ατομική ευθύνη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. 

Εντωμεταξύ, με το κύμα της πανδημίας να γιγαντώνεται στη γηραιά ήπειρο, την προεκλογική μάχη στις ΗΠΑ να κορυφώνεται και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις να βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή το χαρτοφυλάκιο κινδύνων δείχνει πλούσιο στο κλείσιμο της εβδομάδας αφήνοντας μικρά περιθώρια στους ενασχολούμενους με το χρηματιστήριο να εστιάσουν στα θεμελιώδη των εισηγμένων.  

Η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας φαίνεται να δίνει κάποιο τεστ αντοχής στα επίπεδα των 600 μονάδων, μετά τη χθεσινή “βουτιά”. Η αντίδραση από τις τραπεζικές μετοχές, αν και άτολμη, επιβεβαιώνει προς το παρόν τη στήριξη, με τον Γενικό Δείκτη να απομακρύνεται προς τις 610 μονάδες. Πιο καθαρή η τεχνική αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές φτιάχνει κλίμα…

Σφοδρή η αντιπαράθεση στη Βουλή για τον νέο πτωχευτικό νόμο, παρά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει πρόταση δυσπιστίας στον υπουργό Οικονομικών. Το επόμενο διήμερο θα ανέβουν οι τόνοι στη συζήτηση στη Βουλή.

Στον προθάλαμο του προγράμματος κρατικών εγγυήσεων “Ηρακλής” μπαίνει η τρίτη τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων του χαρτοφυλακίου Galaxy της Alpha Bank, η οποία κατέθεσε χθες αίτημα υπαγωγής στο πρόγραμμα. Ταυτόχρονα είναι στην τελική ευθεία η πώληση της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων Cepal. Σήμερα η τράπεζα λαμβάνει τις δεσμευτικές προσφορές.

Δεν θα εξαντλήσει το deadline της 6ης Δεκεμβρίου η Folli Follie για να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους ομολογιούχους πιστωτές της, καθώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου θα έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες με τους τεχνικούς όρους του πολυσυζητημένου term sheet. Σχετικές δεσμεύσεις ανέλαβε η διοίκηση της εταιρείας κατά την υποδοχή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο Factory Outlet Αεροδρομίου στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη χορηγία στην ομάδα κατά την αγωνιστική 2020-21. Εντωμεταξύ, η συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνει και τους όρους της σύμβασης για την ενδιάμεση χρηματοδότηση, η οποία τοποθετείται στο ύψος των 14 εκατ. ευρώ. 

Με αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας έκλεισε το εννεάμηνο για τον όμιλο Σαράντη, λαμβάνοντας ώθηση από τις επιδόσεις των προϊόντων προσωπικής υγιεινής και οικιακής φροντίδας. Οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 286,47 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 7,37%, με την Ελλάδα να παρουσιάζει πωλήσεις ύψους 103,32 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 12,36%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 28,57%, στα 45,52 εκατ. ευρώ και το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε σε 15,89% από 13,27% πέρυσι. 

Κλείνει σήμερα 16.00 ώρα Ελλάδος το βιβλίο προσφορών για το ομολογιακό έως 200 εκατ. ευρώ του ΟΠΑΠ. Το εύρος απόδοσης του 7ετούς εταιρικού ομολόγου καθορίστηκε μεταξύ 2,10% και 2,50% και η δημόσια προσφορά ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου.

Οι εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ ζητούν μέτρα για την κάλυψη του ελλείμματος του ΕΛΑΠΕ και προτείνουν υποβολή από την κυβέρνηση μιας πλήρως αιτιολογημένης και ποσοτικοποιημένης πρότασης ενίσχυσης του ΕΛΑΠΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα καλύπτει τις απώλειες του Ειδικού Λογαριασμού που προκλήθηκαν αποκλειστικά εξαιτίας της πανδημίας. Το ποσό αυτό ανέρχεται τουλάχιστον στα 100 εκατ. ευρώ μόνο για το 2020. Μεταξύ άλλων ζητούν επίσης αύξηση του ποσοστού των εσόδων από τη δημοπρασία δικαιωμάτων εκπομπής CO2 που κατευθύνεται στον ΕΛΑΠΕ, από 65% σε 85% για δύο έτη.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα