Γερμανία – Πάνω από 200 εκατ. ευρώ το κόστος από την «πειρατεία» εμπορικών σημάτων

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2007 15:13
UPD:15:17

Επιπλέον 70.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργούνταν στην αγορά της Γερμανίας αν δεν υπήρχε η πειρατεία στα εμπορικά σήματα και τα βιομηχανικά προϊόντα, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου (DIHK), Μάρτιν Βάνσλεμπεν, στην εφημερίδα «Νόιε Πρέσε» του Πασάου.

Σύμφωνα με τον κ. Βάνσλεμπεν, η οικονομική ζημιά που υφίστανται ετησίως οι επιχειρήσεις από την πειρατεία ξεπερνά κατά πολύ τα 200 εκατομμύρια ευρώ, όπως εκτιμούν οι ειδικοί αναλυτές του διεθνούς Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

«Τα αθέμιτα κέρδη από την πειρατεία πρέπει να είναι κατά πολύ υψηλότερα», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως και οι γερμανικές εταιρίες υφίστανται σημαντικές ζημίες, εξαιτίας της κλοπής της πνευματικής ιδιοκτησίας και των εμπορικών σημάτων.

«Οι γερμανικές επιχειρήσεις χάνουν ετησίως παραγγελίες συνολικού ύψους 20 έως και 30 δισεκατομμυρίων ευρώ», πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής του DIHK, ενώ κάλεσε τη γερμανίδα καγκελάριο ¶νγκελα Μέρκελ, να θέσει το πρόβλημα της πειρατείας κατά τις συνομιλίες, που έχει αυτές τις μέρες στο Πεκίνο, με την πολιτική ηγεσία της Κίνας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα