Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Μεγάλη πτώση για τις τράπεζες
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2007 19:18
UPD:19:21

ΜΕΓΑΛΗ πτώση σημείωσαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη. Οι απώλειες διευρύνθηκαν μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ και την υποχώρηση της Wall Street.

Nωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών κατέγραψαν την μεγαλύτερη πτώση από το 1987 στο δεύτερο τρίμηνο.

«Η επιδείνωση της αξίας των κατοικιών είναι το πραγματικό πρόβλημα, καθώς και το στάσιμο πραγματικό εισόδημα και ο αργός ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας», δήλωσε στο Reuters ο Michael Metz της Oppenheimer & Co. στη Νέα Υόρκη.

“Οτιδήποτε βλέπουμε υποδεικνύει ότι θα επιβραδυνθεί περαιτέρω, αντανακλώντας συρρίκνωση του χρηματοοικονομικού κλάδου. Η εκτίμησή μου είναι ότι οδεύουμε προς μία ύφεση εξαιτίας της υποχώρησης της κατανάλωσης, που θα ξεκινήσει τα επόμενα τρίμηνα. Η έκρηξη του καταναλωτισμού τελείωσε».

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν τα αποθαρρυντικά στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία και η υποβάθμιση των μεγαλύτερων αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών από τη Merrill Lynch.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 6.102,2 μονάδες (-1,9%), στο Παρίσι ο CAC 40 στις 5.474,17 μονάδες (-2,08%) και στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX στις 7.430,24 μονάδες (-0,74%).

Iσχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου: Η γαλλική BNP Paribas και η βρετανική Barclays σημείωσαν πτώδση πάνω από 3%, ενώ η HSBC υποχώρησε κατά 1,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα