Επιστολή Γ. Αλογοσκούφη στους κοινωνικούς φορείς

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2007 19:50
AΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης απέστειλε σήμερα επιστολή προς τους Προέδρους της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, με την οποία τους καλεί να υπάρξει στενή συνεργασία των φορέων με το ΥΠ.ΟΙ.Ο. στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη των Πληγεισών Περιοχών που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Η αντιμετώπιση των συνεπειών από την πρόσφατη τραγωδία που έπληξε την χώρα απαιτεί τη συστράτευση όλων των Ελλήνων. Η Πολιτεία ανακοίνωσε μέτρα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές και την κατάρτιση Ειδικού Σχεδίου για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη των Πληγεισών Περιοχών, ενός νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού, ώστε να επιτευχθεί η ανασυγκρότηση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού τους.

Στο πλαίσιο αυτού του Ειδικού Σχεδίου, η Κυβέρνηση θα εστιάσει τις δράσεις της, μεταξύ άλλων στη:

Στήριξη των υποδομών, όπως οδικές προσβάσεις, ύδρευση, παροχή ρεύματος κ.λπ.

Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων

Αποκατάσταση των κτιρίων που καταστράφηκαν

Ενίσχυση της απασχόλησης, με την παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στις πληγείσες περιοχές

Αποκατάσταση του Περιβάλλοντος.

Με τα δεδομένα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρωτοβουλία, την οποία αναλαμβάνετε. Είναι προφανές ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών είναι στη διάθεσή σας για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων και την αποφυγή επικαλύψεων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα