Γερμανία: Συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο στο -0,2%

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 09:42
UPD:09:45
REUTERS/POOL New

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε απροσδόκητα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη, υποδηλώνοντας ότι η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μετά το σοκ του κορωνοϊού, ενδέχεται να μην είναι τόσο ισχυρή από ότι αναμενόταν αρχικά.

Η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 0,2% μετά από ανοδική αναθεώρηση 1,4% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούσε αύξηση της τάξεως 1,5%.

Χθες τα μακροοικονομικά στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες έδειξαν ότι αυξήθηκαν κατά 4,5% τον Αύγουστο.

Το υπουργείο Οικονομίας ωστόσο ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 5,8% τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε σύγκριση με τους δύο προηγούμενους μήνες, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναφέρουν ασυνήθιστα ισχυρή αύξηση κατά 23,8% για το διάστημα αυτό.

«Μετά τη χαλάρωση των lockdowns τον Απρίλιο, υπήρξε μια συνεχής ανάκαμψη από τον Μάιο, ακόμη και αν καταγράφηκε μια μικρή πτώση τον Αύγουστο», ανέφερε το υπουργείο.

Η βιομηχανική παραγωγή ανέρχεται πλέον στο 90% περίπου του επιπέδου πριν από την κρίση.

«Το βελτιωμένο επιχειρηματικό κλίμα, οι αυξανόμενες παραγγελίες και η μείωση της χρήσης του Kurzarbeit (σύστημα προστασίας της εργασίας) υποδηλώνουν ότι ο κλάδος θα συνεχίσει να ανακάμπτει», ανέφερε το υπουργείο.

Πηγή: Reuters

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα