Volvo XC90: Με τη σιγουριά του ηγέτη

Sponsored Content
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 09:59

Η όψη του αποπνέει κύρος και δύναμη με ένα διακριτικό, σκανδιναβικό τρόπο. Οι σχεδιαστές της Volvo έδειξαν στην περίπτωση του XC90 ότι ένα μεγάλο SUV μπορεί να είναι επιβλητικό και συγχρόνως εκλεπτυσμένο. Η πολυτέλεια που διατρέχει το εσωτερικό του προκύπτει από την αρμονική σύνθεση των ποιοτικών υλικών και της έμφασης που δόθηκε σε κάθε μικρή λεπτομέρεια. Η καμπίνα του μεγάλου SUV της Volvo είναι ένα φιλόξενο lounge που προσφέρει κορυφαία άνεση και, σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας που εξοπλίζουν το XC90, κάνει κάθε μετακίνηση απολαυστική. Και παραγωγική,  λειτουργώντας ως working space για να αξιοποιήσουν οι επιβάτες του στο έπακρο το χρόνο που περνούν στο δρόμο. Η διαισθητική τεχνολογία φροντίζει να γίνεται πιο εύκολα το multitasking και, κυρίως, με μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς χαρακτηριστικά όπως η εύχρηστη κεντρική οθόνη αφής, ο φωνητικός έλεγχος, αλλά και το Head Up Display απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο, επιτρέποντας στον οδηγό να παραμένει συγκεντρωμένος σε ό,τι συμβαίνει εμπρός του.

Η ναυαρχίδα των SUV της Volvo είναι φυσικά εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά τον εξοπλισμό ασφαλείας. Αισθητήρες και κάμερες, τμήματα της δέσμης χαρακτηριστικών IntelliSafe, εντοπίζουν πιθανούς κινδύνους και ο οδηγός προειδοποιείται εγκαίρως με ηχητικά και οπτικά μέσα για να κάνει τους κατάλληλους χειρισμούς. Αν δεν αντιδράσει, ενεργοποιούνται τα φρένα ή και η υποβοήθηση στο τιμόνι, για να αποτραπεί το ατύχημα, είτε πρόκειται για σύγκρουση είτε για εκτροπή από τη λωρίδα ή το δρόμο. Η τελευταία κατάσταση, ένας συνηθισμένος τύπος ατυχήματος, αντιμετωπίζεται μέσω του συστήματος Run-off road Mitigation, που ανιχνεύει πιθανή εκτροπή από την ακριανή διαγράμμιση της λωρίδας ή το έρεισμα του δρόμου και βοηθά τον οδηγό να ανακτήσει τον έλεγχο.

Επιμέρους σχεδιαστικά στοιχεία, όπως τα απορροφητικά υλικά στις επενδύσεις της καμπίνας ή το βοηθητικό παιδικό κάθισμα που αποθηκεύεται στην έδρα του μεσαίου καθίσματος της δεύτερης σειράς και αναδιπλώνεται αν χρειαστεί για να καθίσει ένα παιδί σε ηλικία που μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζώνη ασφαλείας επιβεβαιώνουν την έμφαση που δίνει η Volvo στην παραμικρή λεπτομέρεια, όταν πρόκειται για την προστασία όσων επιβαίνουν στα αυτοκίνητά της.

Σε όποια από τις ιδιαίτερα ελκυστικές εκδόσεις εξοπλισμού και κινητήρων κι αν το επιλέξει κανείς, το XC90 είναι διαθέσιμο με νέα ελκυστικά προγράμματα χρηματοδότησης, ενώ ο αγοραστής του επωφελείται πλέον από τη διευρυμένη 5ετή εγγύηση που προσφέρει η Volvo σε όλα της τα μοντέλα.

Δείτε το Volvo XC90 εδώ.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα