Credit Agricole: Η επέκταση στις αγορές του εξωτερικού στήριξε την κερδοφορία

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2007 09:20
UPD:09:22

Αυξημένα κατά 0,6% εμφανίστηκαν τα κέρδη της Credit Agricole, του δεύτερου μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου στη Γαλλία, στο δεύτερο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, αποτέλεσμα κυρίως της καλής πορείας των δραστηριοτήτων στις αγορές του εξωτερικού.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ενισχύθηκαν στα 1,29 δισ. ευρώ από 1,28 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η κερδοφορία θα διαμορφωνόταν στο 1,2 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 26% στα 5,27 δισ. ευρώ, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ομίλου Ζωρζ Ποζέ προχώρησε πέρυσι σε εξαγορές σε Ιταλία και Ελλάδα. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η τράπεζα σχεδιάζει την εξαγορά και νέου ενεργητικού στην Ιταλία, καθώς είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εκτός συνόρων.

Σημειώνεται πάντως ότι η Credit Agricole ανακοίνωσε τον Ιούνιο πως σχεδιάζει να προχωρήσει σε 3.000 απολύσεις στο τμήμα LCL της Γαλλίας, μετά τη σημαντική πτώση που εμφάνισε η κερδοφορία του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα