Housemarket: Σταθερή αξιολόγηση ΒΒ για το ομολογιακό από την ICAP

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 16:29

Στη διαβάθμιση ΒΒ κατέταξε εκ νέου τη Housemarket η Icap, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε η πρώτη βάσει των συμβατικών υποχρεώσεών της που απορρέουν από το Πρόγραμμα Εκδόσεως Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας από την εταιρεία ICAP A.E. την κατέταξε εκ νέου στη διαβάθμιση ΒΒ, σταθερή σε σχέση με την τελευταία αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε στις 15.04.2020. Παράλληλα, η ICAP A.E. προχώρησε σε απόσυρση της αρνητικής τάσης (negative outlook), που είχε αποδοθεί με την από 15.04.2020 αξιολόγηση. Η απόσυρση της τάσης αντανακλά την ενσωμάτωση στην παρούσα διαβάθμιση των επιπτώσεων της πανδημίας στη χρηματοοικονομική και λειτουργική προοπτική της εταιρείας για την επόμενη μεσομακροπρόθεσμη χρονική περίοδο.

Η διαβάθμιση ΒΒ υποδηλώνει πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις οι οποίες ενδέχεται να επηρεαστούν, αλλά σε πολύ μικρό βαθμό, από δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και επομένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραμένει σχετικά σταθερή. Οι επιχειρήσεις με διαβάθμιση ΒΒ χαρακτηρίζονται από τα σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα, τη σταθερή πορεία και ανταγωνιστική θέση τους στην αγορά.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα