Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 16:29

Housemarket: Σταθερή αξιολόγηση ΒΒ για το ομολογιακό από την ICAP

Στη διαβάθμιση ΒΒ κατέταξε εκ νέου τη Housemarket η Icap, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε η πρώτη βάσει των συμβατικών υποχρεώσεών της που απορρέουν από το Πρόγραμμα Εκδόσεως Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Στη διαβάθμιση ΒΒ κατέταξε εκ νέου τη Housemarket η Icap, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε η πρώτη βάσει των συμβατικών υποχρεώσεών της που απορρέουν από το Πρόγραμμα Εκδόσεως Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας από την εταιρεία ICAP A.E. την κατέταξε εκ νέου στη διαβάθμιση ΒΒ, σταθερή σε σχέση με την τελευταία αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε στις 15.04.2020. Παράλληλα, η ICAP A.E. προχώρησε σε απόσυρση της αρνητικής τάσης (negative outlook), που είχε αποδοθεί με την από 15.04.2020 αξιολόγηση. Η απόσυρση της τάσης αντανακλά την ενσωμάτωση στην παρούσα διαβάθμιση των επιπτώσεων της πανδημίας στη χρηματοοικονομική και λειτουργική προοπτική της εταιρείας για την επόμενη μεσομακροπρόθεσμη χρονική περίοδο.

Η διαβάθμιση ΒΒ υποδηλώνει πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις οι οποίες ενδέχεται να επηρεαστούν, αλλά σε πολύ μικρό βαθμό, από δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και επομένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραμένει σχετικά σταθερή. Οι επιχειρήσεις με διαβάθμιση ΒΒ χαρακτηρίζονται από τα σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα, τη σταθερή πορεία και ανταγωνιστική θέση τους στην αγορά.

naftemporiki.gr