Στις εισαγγελικές αρχές η πορισματική έκθεση Ζορμπά

Για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 16:10

Την πορισματική έκθεση που συνέταξε μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς του για το ομόλογο των 280 εκ. ευρώ διαβίβασε για δεύτερη φορά στις εισαγγελικές Αρχές ο πρόεδρος της «Εθνικής Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες», Γιώργος Ζορμπάς.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πορισματική έκθεση του κ. Ζορμπά διαβιβάσθηκε σήμερα από τον προϊστάμενο της Eισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτη Πούλιο, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Γιώργο Κολιοκώστα. Πρόσφατα, ο κ. Κολιοκώστας είχε επιστρέψει στην Αρχή την πορισματική έκθεση του κ. Ζορμπά.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών είχε κρίνει «μη σύννομη» την πορισματική έκθεση αναφέροντας ότι: «Προϋπόθεση για τη σύνταξη πορίσματος υπό του προέδρου είναι να έχει προηγηθεί απόφαση της Αρχής, ως συλλογικού Οργάνου για παραπομπή της υπόθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα, στα πλαίσια της οποίας θα πρέπει να συνταχθεί το αιτιολογημένο πόρισμα, η οποία (απόφαση της Αρχής), εν προκειμένω, ούτε εκ της σχετικής Εκθέσεως ούτε εκ των λοιπών στοιχείων που μας απεστάλησαν προκύπτει ότι έλαβε χώρα».

Η πορισματική έκθεση του κ. Ζορμπά, που βρίσκεται σήμερα στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Γ. Κολιοκώστα, είναι ίδια ως προς το περιεχόμενο με την προηγούμενη και συνοδεύεται από έγγραφο στο οποίο ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής επιχειρηματολογεί για το σύννομο των ενεργειών του.

Ο κ. Ζορμπάς αναφέρει ότι ο νόμος δεν αναφέρει πουθενά ρητά ότι τα 11 μέλη της Εθνικής Αρχής θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί και να έχουν υπογράψει την πορισματική έκθεση.

Επιπλέον, ο κ. Ζορμπάς επισημαίνει ότι η έρευνα την οποία διενήργησε ο ίδιος προσωπικά είναι απόρρητη και συνεπώς δεν όφειλε να ενημερώσει για τα προκύψαντα εξ αυτής τα μέλη της Εθνικής Αρχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα