Ελινόιλ: Ενίσχυση πωλήσεων, μείωση κερδών στο εξάμηνο

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 16:15
UPD:16:19

ΕΝΙΣΧΥΣΗ των πωλήσεων και παράλληλα μείωση των καθαρών κερδών της εμφάνισε η Ελινόιλ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 269,1 εκ. ευρώ έναντι 259,7 εκ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2006, παρουσιάζοντας αύξηση 3,6%, και τα μικτά κέρδη στα 20,1 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 3,5% σε σχέση με πέρυσι.

Παρόλα αυτά, το τελικό αποτέλεσμα προ φόρων ανήλθε σε ζημιά ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, γεγονός που η εταιρεία αποδίδει σε ένα σύνολο παραγόντων.

Αναλυτικά, οι κύριοι παράγοντες που επηρέασαν τα αποτελέσματα είναι οι πρόσθετες λειτουργικές δαπάνες καθώς και οι αποσβέσεις και οι τόκοι που συνδέονται άμεσα με τις σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές που υλοποίησε η εταιρία κατά τα τελευταία δύο χρόνια με την αγορά εγκατάστασης καυσίμων στο Βόλο, τον εκσυγχρονισμό του στόλου των βυτιοφόρων της αλλά και της εταιρικής εικόνας των πρατηρίων της και τέλος τη ναύλωση δύο νέων υπερσύγχρονων δεξαμενοπλοίων για την εξυπηρέτηση του νησιωτικού δικτύου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελινόιλ, οι εν λόγω επενδυτικές κινήσεις δεν έχουν αποδώσει ακόμη πλήρως αλλά τα πρώτα αποτελέσματά τους έχουν αρχίσει ήδη να διαφαίνονται, καθώς κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007 προστέθηκαν δύο νέες μαρίνες αλλά και 40 νέα πρατήρια στο δίκτυο της εταιρείας, το οποίο πλέον αριθμεί τα 492.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΙΝ



Σχολιασμένα